Body Health System - BHS

Естетичен Център Енигма предлага първото клинично доказано решение за оформяне контура на тялото – революционни системи за неинвазивно липоскулптуриране на аржентинската компания Body Health.
 

HImFU е революционен метод за оформяне контура на тялото.

Тъй като тъканите на тялото не са напълно еластични, те имат различна устойчивост на движението на шоковите вълни, излъчвани от апарата. Такива шокови вълни при разпространение в органична течна среда, се превръщат в мехурчета пара поради промени в налягането. Тези мехурчета се придвижват към околните тъкани с по-високо налягане и в резултат на това се спукват. Хидродинамичната енергия се превръща в термична енергия. По този начин температурата се повишава и се стимулират клетъчния метаболизъм и микроциркулацията на кръвта. Повишаването на налягането и вътретъканната термична енергия предизвикват вътреклетъчно разрушаване на връзките на адипоцитите и като постоянен ефект причинява вътреклетъчно разрушаване на стените на адипоцитните мембрани.  


 

BHS 201  разрушава мастните клетки чрез въздействие върху клетъчните мембрани, което води до освобождаване на триглицериди от клетките. Голяма част от триглицеридите се разпадат до свободни мастни киселини и глицерол под въздействието на ензима липопротеин липаза в стените на мебраните на мастните клетки.

Комбиниран механизъм на действие на BHS 201

Редуцира мастните натрупвания и целулита. Дава видими и дълготрайни резултати, които могат да се сравнят с липосукция без недостатъците на инвазивната интервенция.  Уникалността на апарата се базира на следните 3 комбинирани механизма на действие:
I-Липолиза
Първоначално се въздейства върху триглицеридите (TGs), намращи се вътре в мастните клетки чрез разрушаване на връзките им като ги превръща в свободни мастни киселини и глицерол. Свободните мастни киселини, относително неразтворими във вода, се свързват с албумин и бавно се пренасят до черния дроб или до други тъкани, които се нуждаят от тези молекули като градивни единици или енергия. С други думи свободните мастни киселини, освободени от третираните мастни клетки се усвояват по нормалния път, който природата е създала за транспортиране на мазнините. 

II-Липоклазия.
Втория механизъм на действие на кавитация. Разрушава мастните клетки, като въздейства върху клетъчните мембрани, предизвиквайки освобождаване на триглицеридите от клетките. Голяма част от триглицеридите се разпадат до свободни мастни киселини и глицерол и следват пътя, описан по-горе. В случай че освободените TGs не се разрушат, могат да се свържат с липопротеинови частици с много ниска плътност (VLDL), намиращи се в лимфната система.  VLDL по-нататък се превръщат в други липопротеинови класове (IDL, LDL) и в крайна сметка се транспортират до черния дроб за преработване обратно до глицерол и свободни мастни киселини. 

III-Липоиндукция
Третият механизъм на действие е резултат от промяната в някои мембрани на мастните клетки вследствие  на кавитационния ефект.  Мембраните губят някои от свойствата си по време на процеса без да достигат до разрушаване. В същото време те са неспособни да се регенерират, улавят се от имунната система и се маркират като в крайна сметка се абсорбират от макрофагите. 

Освободените триглицериди или техни производни се придвижват по познатите метаболитни пътища. Всичко това се случва по един напълно естествен начин. В допълнение триглицеридите от адипоцитите, третирани с BHS 201 се придвижват към черния дроб, където се преработват, за да посрещнат непрекъснатите нужди на тялото. Тези механизми налагат необходимостта от извършването на дрениращ масаж след процедурите с BHS 201. 

Процедурата е напълно безболезнена. Не изисква хоспитализация, хирургична намеса или анестезия. Няма странични ефекти и след процедурата клиентът се връща към обичайните си занимания.


 

Единственото изискване е да се приема достатъчно количество течности.

Основната цел на процедурата е да се намалят локалните мастни натрупвания, които не се повлияват от диети. Въздействието с честота 2,9 MHz и максимална мощност 45 W гарантират постигането на дълготрайни резултати без увреждане на тъканите. За разлика от други терапии, които оформят контура на тялото чрез редуциране размера на адипоцитите, кавитацията разрушава мастните клетки необратимо и те не могат да нарастват отново.

Тайната на успеха на кавитацията с BHS 201:

 • Контролирана дълбочина на проникване. Сигурна и безопасна терапия.   
 • Уредът работи с 2,9 MHZ ултразвук, който генерира голям брой микромехурчета, които се характеризират с контролиран ефект на кавитация.
 • Мощният импулс и циклите на повторяемост създават ултразвукова вълна, която упражнява голям ефект върху третираната зона, без да влияе върху околната тъкан.
 • Гарантира 27 - 29 mm проникване без фокусиране върху определена точка.  

Ползи от прилагането на терапията:

 • Оформя контура и намалява обема мазнини
 • Дава дълготраен ефект
 • Не оставя белези
 • Разбива мастната тъкан и редуцира мастните клетки в зоната
 • Потенциалната акумулация на мазнини в зоната намалява.
 • Не изисква анестезия                                                                               
 • Неинвазивна процедура
 • Безболезнена процедура
 • Без странични ефекти
 • Може да се върнете към обичайния си начин на живот

ЦЕНИ