Блог

Как растат космите по тялото ни? За епилацията с два лазера.

Лазерна Епилация
Ноем. 15, 2019

Знаете ли, че...

Eфектът от лазерната епилация зависи от фазата на растеж на Вашите косми?

Да, космите имат 3 фази на растеж. Първата се нарича анагенна фаза (при нея косъмът расте активно), втората е катагенна фаза (при нея косъмът се е отскубнал от луковицата, но все още не е паднал). Третата фаза е теогенна, при която косъмът пада.

Фазите на растеж на космите в различните части на тялото имат различна продължителност. Например, фазата на активен растеж (анаген) на косата е 5-7 години. Затова има периоди, когато косата Ви е много буйна и такива, в които активно опада, а Вие…. мислите, че имате косопад. Тя просто е растяла активно 7 години и след това пада продължително време.

Анагеннта фаза на растеж на космите на краката трае между 60 и 90 дни. На лицето – горна устна, брадичка, бакенбарди – 30-40 дни, а на подмишниците, ръцете и интимната област – 45-60 дни.

Знаете ли, че...

При лазерна епилация се унищожават само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж? Тоест около 25%. Ето защо е много важно да се спазва стриктно предписания от Вашия терапевт период за всяка следваща процедура. Ако пропуснете най-подходящото време за епилация, то ефективността от нея ще намалее.

Колкото повече процедури лазерна епилация си правите, толкова по-светли, редки и тънки ще стават космите Ви в третираната зона. Не всички апарати за лазерна епилация обаче могат да се справят именно с тези светли и изтънели косъмчета, които наподобяват мъх. Александритният лазер на епилация Gentle Lase Pro (новата перла в короната на Enigma) обаче може и то доста успешно. Ето защо ние работим вече с два типа лазера за епилация: диоден – Elysion PRO и александритен – Gentle Lase Pro. И двата са водещи в своя клас.

С диодния лазер работим успешно, както светли, така и тъмни кожи, и кожи с тен, безопасно и бързо. С Gentle Lase Pro работим предимно светли кожи, като изключително успешно се справяме именно с тънките и светли косми от всяка зона по тялото. С александритния лазер успешно премахване окосмяване, при което имаме дълбоко разположен космен фоликул. При тези случаи ни трябва много мощен лазерен импулс, за да загреем и унищожим луковицата. А Gentle Lase Pro е най-мощният лазер за епилация създаван някога.

Ние в Естетичен център Enigma се стремим към пълна прецизност и 100% задоволеност на нашите клиенти по отношение на предлаганата от нас лазерна епилация. Поради тази причина работим вече с два лазера за епилация и сме един от  малкото естетични центрове в България, които прилагат този подход. Доверете ни се и елате на безплатна консултация при нас за лазерна епилация. Ние ще определим Вашия фототип, тип окосмяване и ще проверим кога е анагенната фаза на растеж на Вашите косъмчета. След това ще предложим най-доброто и ефективно за Вас решение с един от двата или и с двата ни лазера.